torstai 21. kesäkuuta 2018

Yksityiskohtien hiomista

Viikon kesälomareissusta virkistäytyneenä palailen jälleen blogin äärelle. Ennen reissua saimme mieheni kanssa tehtyä joitakin uusia talopäätöksiä, jotka esittelen teille nyt.

Olemme hankkineet ovikellon tulevaan taloomme! Varsin hyvissä ajoin! Jopa meidän lapsiamme tuntui vähän huvittavan, että olemme tehneet tällaisen hankinnan tässä vaiheessa rakentamista. No joka tapauksessa päädyimme ovikelloon, jonka mieheni bongasi jostain toisesta rakennusblogista. Se on söpö, pyöreä Spore  - mustana ja valkoisella led-valolla varustettuna. Täällä se nyt kiltisti odottaa asennustaan.

Spore laatikossaan

Toinen päätös liittyy lattiakaivollisten tilojen lattialaattaan, jota olimme alun perin kaavailleet koossa 10 x 10 (tarkempia tietoja laattavalinnoistamme löytyy täältä). Tähän kokoon olemme kuitenkin molemmat varsin kyllästyneitä, joten olikin ilo kuulla, että Laatta-Leevi leikkaa Betontech-laattoja itse kokoon 15x15, jonka pitäisi olla mahdollinen näihin tiloihin kaadoista huolimatta. Tämän lattialaatan kaveriksi olemme nyt suunnitelleet Puruksen Neliö Platinum 15 x 15 lattiakaivoa.

Neliö Platinum 15 x 15

Kolmas päätös liittyy ilmanvaihtoventtiileihin. Edellisessä talossamme etenkin miestäni jäi häiritsemään, että emme vaihtaneet ns. perinteisten venttiilien tilalle mitään tyylikkäämpiä. Onneksi nyt uuden talon myötä tuli tilaisuus korjata tämä ongelmakohta. Näillä näkymin meille olisi tällä kertaa tulossa Lindabin Airy-venttiilit, jotka ovat tyylikkäät, ohuet ja ilmeisesti myös hiljaiset venttiilit. Nämä tulevat meille todennäköisesti valkoisena ja pyöreänä.

Lindab Airy

Lopuksi vielä kuulumisia talolta. Putkityöt ovat edenneet valitettavasti odotettua hitaammin. Onneksi timpurit ovat kuitenkin parhaansa mukaan edistäneet taloa niiltä osin, kuin ovat pystyneet. Talomme ulkoverhoilu on nyt päätyseinää lukuun ottamatta valmis ja parvekkeen runkoakin on alettu tehdä. Hienolta näyttää!Parvekkeen runko hahmollaan.

Sisältäkin talomme on nyt vihdoin lattiavaluvalmis eli käyttövesiputket ja lattialämmitysputket on vedetty. Ensi viikolla selviää, milloin kauan odotettu lattiavalu koittaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tämän postaukseni ja toivotan kaikille ihanaa juhannusta viileähköstä säästä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti