perjantai 29. kesäkuuta 2018

Alakerta valettu & pientä pihapohdintaa

Eilen valettiin meidän talon alakerran lattia. Meille tuli valu maakosteasta betonista, joka on ekologisempi sekä nopeampi kuivumaan kuin perinteinen valmisbetoni. Tämä johtuu siitä, että betoni valmistetaan vasta työmaalla ja siihen tulee huomattavasti vähemmän vettä. Lattian pitäisi olla pinnoitusvalmis jo neljän viikon päästä.

Myös pihaa olemme alkaneet hieman suunnitella. Taloon ei itsessään tule kovin suurta terassia ja olenkin alkanut miehelleni puhua, josko rakentaisimme vielä erillisen terassin. Terassin paikka näkyy itse asiassa tuossa keskimäisessä kuvassa: olemme suunnitelleet terassia juuri tuohon betoniletkun kohdalle. Siihen voisi laittaa samalla myös istutuslaatikon, jossa olisi pieni hyötypuutarha (mansikkaa, pensasmustikkaa, yrttejä). Nyt iso kysymys onkin se, tarvitsemmeko me pihasuunnittelijan vai pärjäämmekö itse. Ideoita meillä kyllä on, mutta riittääkö se. Pitäisikö ammattilaisen kuitenkin piirtää meille jonkinlainen luonnos? Jotenkin tekisi mieli säästää ja suunnitella vain itse. Mutta tuleeko siitä riittävän hyvä?

2 kommenttia:

  1. Onnittelut tuosta tärkeästä etapista rakennusurakassa!
    Paljon terassia kuulostaa hyvälle ja järkevälle! ��
    Onneksi on hyvää aikaa vielä miettiä tuota puutarhasuunnittelijaa. Uusia ajatuksia kertyy esim messuilta. Oikein hyvää jatkoa rakentamiseen!LM

    VastaaPoista
  2. Kyllä, messuille olemme suuntaamassa. Nyt on muuten täällä blogissa käynnissä lippuarvonta Asuntomessuille. Käyhän osallistumassa sinäkin! :)

    VastaaPoista