lauantai 13. tammikuuta 2018

Pohjakuva ja pohdintaa

Tammikuu on jo melkein puolessa välissä. Maatyöt eivät ole vielä alkaneet, mutta vanhat rakennukset on tontilta purettu nyt kokonaan. Myös pintamateriaalivalintoja, hanoja, suihkuja ja ammetta on kovasti mietitty. Meille on tulossa poreamme, mutta emme oikein osaa päättää, mikä. Tässä vaiheessa tuntuu, että myös budjetti alkaa painaa ja tekisi mieli säästää ihan kaikessa. Toisaalta juuri nämä sisustuspuolen valinnat ovat niitä, joita päivästä toiseen talossa tuijotellaan. Kannattaako niistä siis liikaa säästää?

Myös talon pohjaan tuli pieni muutos, kun käänsimme keittiön niemekkeen olohuoneen suuntaan. Tämä muutosidea tuli loistavalta keittiösuunnittelijaltamme, josta kerron jossain toisessa postauksessa lisää. Tässä kuitenkin nyt talon pohja.


Talopaketti tulee tosiaan Siklalta, kuten olen aikaisemminkin kertonut. Saimme arkkitehdiltä pohjasta ehdotuksen, johon teimme joitakin muutoksia.

Halusimme alakertaan kunnon pesutilat, joten siirsimme alakerran makuuhuoneen yläkertaan ja sommittelimme pesutilat sen paikalle. Poistimme kokonaan erillisen kodinhoitohuoneen ja sijoitimme yläkerran vessaan pesutornin. Aika näyttää, oliko tämä viisas päätös vai ei. Edellisessä talossa koin, että kodinhoitohuone toimi lähinnä pyykinpesutilana sekä lastenvaunujen säilytyshuoneena. Nyt kun nuorin lapsemmekin on jo sen verran vanha, ettei vaunuja enää tarvita, ajattelimme kokeilla, jos pärjäisimme ilman tuota tilaa. Nyt yläkerran vessasta pääsee liukuovien läpi ensin vaatehuoneeseen ja siitä vielä vanhempien makuuhuoneeseen, joten pyykinpesu hoitunee näppärästi. (Liukuovista muuten molemmat ovat seinän sisään liukuvia, vaikka nyt pohjassa on toinen piirretty seinän eteen liukuvaksi.)

Suurensimme myös yläkerran aulaa hieman ja vastaavasti pienensimme yhtä makuuhuoneista. Tämä kyseinen 8 neliön huone toimii vain työhuoneena, joten uskon päätöksen olleen ihan hyvä. Aulasta haluan sisustaa ennen kaikkea kivan oleskelu- ja leikkitilan lapsillemme. Lapset harvoin pysyvät vain omissa huoneissaan vaan leikkivät usein keskenään. Näin ollen ajattelimme, että yhteistä tilaa saa olla sekä ala- että yläkerrassa.

Keittiöstä olen aivan erityisen innoissani. Siitä, pesutiloista sekä vessoista tulen kirjoittamaan myöhemmin ihan oman postauksensa, kunhan suunnitelmat saadaan valmiiksi.

Mitäs mieltä olette pohjastamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti