maanantai 22. tammikuuta 2018

Päätöksiä, päätöksiä

Talon rakentamiseen liittyy paljon enemmän valintojen tekemistä, kuin mitä ennalta osaa odottaa. Ja vaikka kuvittelisi, että on ihan kiva miettiä esimerkiksi laattoja, maaleja ja parketteja, on se myös ihan todella työlästä. Jo yhden talon rakentaneena osaan pienellä ahdistuksella odottaa esimerkiksi sähkösuunnitelmaa. Nimittäin ennen kuin voi varmuudella sanoa, mihin kohtaan haluaa pistokkeen ja mihin valokatkaisijan, pitää tietää, mihin kohtaan sijoittaa huonekalut ja suurin piirtein minkä kokoiset. Entä minkä sävyistä valoa haluaa? Tai kuinka monta lediä kattoon? Päätöksiä, päätöksiä, päätöksiä. Toisinaan aika hankalia.

Viime päivinä olemme miettineet muun muassa ulko-ovia, ikkunoita ja niiden karmien värejä, lämminvesivaraajaa (poreammeen takia) sekä portaita. Päädyimme myös vaihtamaan alustavan parkettivalinnan ihan toiseen ja tulimmepa lopputulokseen myös poreammeen suhteen. Vähitellen siis asiat etenevät ja aina, kun joku asia saadaan päätettyä, tulee itselle hieman kevyempi olo. Kyllä tämä tästä!

Niin, parketiksi meille valikoituikin yllättäen 3-sauvainen Kährsin Tammi Limestone. Olimme aikaisemmin aivan vakuuttuneita, että haluamme 1-sauvaisen, mutta sitten jotenkin parkettimalleja aikamme pyöriteltyä päädyimme 3-sauvaiseen. Tämä parketti on niin vaalea, että 3-sauvaisuus ei erotu kunnolla, ja kokonaisuus onkin jännästi hieman lankkumainen. Lisäksi kaikissa isoissa mallipaloissa, joita olen nähnyt, tämä on näyttänyt tosi kauniilta. Toivottavasti myös sitten meidän kodissamme.

Kährs Tammi Limestone

Poreammeen osalta päädyimme jo edellisessä postauksessa esittelemääni Westerbergsin Norden Duoon. Eli kahden istuttava amme tuntui kuitenkin kivemmalta jutulta. Siellä sopii sitten ensi syksynä yhdessä hämmästellä, miten ihana koti meille onkaan valmistunut. Heh. Taitaa tässä vain olla pari juttua ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti