keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Ensimmäisiä pintamateriaalivalintoja



Hieman pääsi pölyyntymään tämä blogi heti ensimetreillään, kun en ole aivan hetkeen käynyt tänne mitään kirjoittelemassa. Tänä aikana on kuitenkin moni asia vihdoin pitkän ja turhauttavalta tuntuneen odottelun jälkeen mennyt eteenpäin: rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi joulukuun alkupuolella, tontilla sijaitsevien vanhojen rakennusten purku on alkanut ja pintamateriaalien, keittiön sekä muiden kiinteiden kalusteiden suunnitteleminen on käynnistynyt. Tammikuussa toivottavasti alkavat myös maatyöt.

Vaikka olemme mieheni kanssa jo yhden talon rakennuttaneet, tuntuu, että aivan nollasta lähdetään taas liikkeelle valinnoissa. Edellinen talo oli meidän mielestämme täydellinen, mutta nyt uutta suunnitellessa olemmekin huomanneet, että maku muuttuu. Esimerkiksi keittiöstä on tulossa nyt musta eikä valkoinen. Pesutiloihin ei tule enää valkoista ja mustaa laattaa vaan vaaleaa ja vaalean harmaata niin seiniin kuin lattiaankin. Vältämme siis märkätiloissa vahvoja kontrasteja, joita taas edellisessä talossa oli. Tässä muutama alustava tai ehkä jopa lopullinen laattapäätös.


Betontech Grey

Betontech White

Suunnitelmissa on, että näitä samoja laattoja tulisi sekä eteiseen, pesuhuoneeseen että molempiin vessoihin. Laattojen koot ovat vielä mietinnässä. Isoa laattaa (60 x 60) tulisi ainakin eteiseen. Idea tähän kyseiseen laattaan lähti Musta ovi -blogista, josta aivan sattumalta bongasimme tuon vaaleamman laatan. Kun laatta näytti kuvien lisäksi hyvältä myös livenä, vahvistui päätöksemme nopeasti.

Muihin tiloihin olisi näillä näkymin tulossa vaaleaa tammiparkettia.

ELLETT Design Collection Tammi Silver Grey White Wash 1-säle

Keittiöstä on tulossa iiiiihana, mutta en vielä julkaise siitä kuvia, sillä muutama asia pitää vielä tarkistaa. Kivasti näiden valintojen tekemisen kautta on alkanut vihdoin konkretisoitua, että meille tosiaan on tulossa uusi talo. Jotenkin sen ehti jo unohtaa tässä syksyn mittaan, kun tuntui, että mikään asia ei etene mihinkään suuntaan. Nyt on kuitenkin oikein hyvä ja odottavainen olo. Toivottavasti tontillakin asiat etenisivät sukkelaan ja pääsisin pian fiilistelemään täällä blogissa maatöiden alkamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti