maanantai 23. heinäkuuta 2018

Mitä Asuntomessujen pihoista jäi mieleen?

Olimme viikonloppuna mieheni kanssa Porissa Asuntomessuilla. Napsin kuvia paljon, vaikka mitään erityistä wau-elämystä en kokenutkaan. Mikään yksittäinen talo ei noussut ylitse muiden, mutta kivoja yksityiskohtia messuilta jäi kuitenkin mieleen. Tässä postauksessa keskityn tarkastelemaan pihoja ja terasseja, ja myöhemmin kirjoitan vielä sisätiloista.

Pihoissa huomioni kiinnitti se, että monet pihat vaikuttivat ihanan helppohoitoisilta. Terassit olivat isoja, istutusalueet olivat melko pieniä, istutuslaatikoita oli paljon ja nurmikkoa oli monessa pihassa vain vähän - jos ollenkaan.

Talo Luvia
Dekotalo Villa Vaski

Tämä Luoto-nimisen talon terassi oli yksi suosikeistani

Viehättävä yksityiskohta

Luodon terassin uima-altaan ympärillä oli reilun kokoiset istutuslaatikot
Casa Terden iso kattoterassi

Casa Terde

Casa Terde

Casa Terden isolla kattoterassilla oli ihan kaikkea: grillipaikka, ruokailuryhmä, sohvaryhmä, keinu, auringonottotuolit jne. Itselle tuli ehkä vähän sellainen olo, että terassi oli jopa liian täyteen ahdettu. Omalle terassilleni kaipaisin hieman enemmän vapaata tilaa esimerkiksi lasten leikeille.

Istutusalueet olivat aika hillittyjä monessa kohteessa ja myös kivetyksiä oli suosittu.

Talo Lintulan kauniit istutukset

Talo Lintula

Sievitalo Kultakoivussa trampoliinin ympärille oli tehty pienet istutukset

Sievitalo Kultakoivun hauskat istutuslaatikot
Kodin Terra -talossa oli parvekkeella yrttilaatikot
Designtalo Nosteessa oli todella panostettu helppohoitoisuuteen :D
Talo Lintulassa yhdistettiin kivetystä ja terassia kivasti

Haltiatar oli taloista ehkä kiinnostavin. Lisäksi siellä oli esillä ja myynnissä ihania Nordic Swan Livingin Syli-säkkituoleja. Ja niinhän siinä kävi, että päätimme ostaa sellaisen itsellemmekin. Toimituksenkin saimme sovittua syksyksi, jotta Syli saapuu suoraan uuteen kotiimme. Vaikka säkkituoli tulee meillä sisälle, valitsimme kankaan, joka sopii myös ulkokäyttöön.

Drop-tulisija sekä Syli-säkkituoli
Dekotalo Villa Vasken hauska nuotiopaikka
Erilaisia nuotiopaikkoja ja tulisijoja näkyi joissakin taloissa. Sellainen voisi olla omissakin haaveissa.

Porin Asuntomessujen alue on hyvin tiiviisti kaavoitettu, ja sen huomasi etenkin, kun seisoi jonkin talon parvekkeella. Naapurit ovat lähellä, heti aidan toisella puolen. Toisaalta niinhän ne kaupunkialueella usein ovat.


Näkösuojaa ei juuri ole, sillä pensasaitojen pensaat ovat vielä pieniä
Fiskarhedenvillan Pohjanvalo


Fiskarhedenvillan Pohjanvalossa oli jänskä, hieman erilainen piha, joka painui mieleen omalla graafisuudellaan. Selkeitä muotoja voisin haluta omaankin pihaani.

Ylipäätään messujen parasta antia ainakin meille oli terassit ja pihat. Oli kiva nähdä kohtuukokoisia, jopa pieniä pihoja, jotka oli kuitenkin otettu hyvin käyttöön. Iso kiitos siitä Porin Asuntomessuille! Näillä vinkeillä on hyvä lähteä pohtimaan omaakin pihaa.

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva katsoa nämä kuvasi, koska itsellä jäi messuilla pihojen kuvaaminen niin vähäiseksi. Ihan kuin en olisi edes nähnyt näitä kaikkia pihoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kuvista oli iloa! Niinhän se on, että helposti unohtuu, jos ei nappaa kuvaa. :)

      Poista