maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pesuhuoneen ja vessojen suunnitelmat

Pääsiäislomalla on näköjään aikaa kirjoittaa blogia, kun jo heti perään olen täällä uutta postausta raapustamassa. No hyvä niin!

Viime kesänä kävimme mieheni kanssa Mikkelissä Asuntomessuilla. Ihastuimme siellä Villa Saimaanhelmen pesuhuoneen kiintokalusteisiin ja yllättäen nyt omaa projektia suunniteltaessa oli pakko ottaa niiden toimittajaan, GL Keittiöön, yhteyttä.

Villa Saimaanhelmi


Tykkäämme tuosta simppelistä ulkonäöstä, jossa on kuitenkin ihanana pienenä yksityiskohtana tuo puunvärinen reunanauha. Kalusteiden tasot ja ovet ovat Infiniti-laminaattia, joka on kestävää, helppohoitoista ja miellyttävän tuntuista. Pyysimme GL Keittiöltä samanlaista lookkia myös meille, ja suunnitelmat näyttivät sen verran hyviltä, että valinta kallistui nopeasti heihin.

Otan ensin käsittelyyn meidän vessojen suunnitelmat.Ylempi kuva esittää meidän alakerran pikkuvessaa ja alempi kuva meidän yläkerran vessaa, josta tulee myös kulku vaatehuoneeseen. Kuva on nyt otettu ikään kuin vaatehuoneen ovelta käsin. Vaatehuoneen oven viereen tulee lisäksi syvennys pyykkitornille. Alakerran vessan suunnitelma on jo ihan valmis, mutta tähän yläkerran vessaan tulee vielä pienet neliskanttiset seinäkaapit (mahd. kokoa 30 x 30) tuohon peilin viereen. Sinne on tarkoitus laittaa myös pistorasia, jotta kaapin sisällä voi esimerkiksi ladata sähköhammasharjaa. Tämä oli juttu, joka toimi hienosti myös edellisessä talossamme ja jota lämpimästi suosittelen.

Alakerran pesuhuoneen kiintokalustesuunnitelmat ovat muutoin seuraavan kuvan mukaiset, mutta noita yläkaappeja on tulossa vain yksi rivi, eikä kaapin pohjaan tule led-valaistusta.


Yläkaapeissa säilytellään saippuoita ynnä muuta kylpyhuonetavaraa ja tuon istuinpenkin alla olevissa laatikoissa pyyhkeitä. Ihanaa, että saimme pesuhuoneeseen tällaisen pukeutumispenkin! Niille, jotka eivät talomme pohjapiirrosta osaa vielä ihan yhtä hyvin ulkoa kuin minä, voin muistin virkistykseksi kertoa, että tänne pesuhuoneeseen on tulossa poreamme, kaksi suihkua ja tietenkin sauna. Halusimme panostaa kunnon pesutiloihin, sillä niillä saa tuotua kotiin pientä arjen luksusta.

Näitä kuvia kun katsoo, alkaa pieni malttamattomuus nostaa päätään. Onneksi (tai harmiksi) huomenna alkaa taas kiireinen arki, eikä ihan joka hetki ehdi haikailla tulevan talon perään.

4 kommenttia:

 1. Nyt osuin mielenkiintoiseen blogiin. Palaan myöhemmin paremmalla ajalla uudestaan ja jään seurailemaan, kuinka joillain riittää ihailtavasti energiaa jopa kahteen rakennusprojektiin. Ihan mahtavaa, täytyy tulla tutustumaan tarkemmin.
  Mukavaa kevään aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tiesi tänne! Tervetuloa! Ja joo, onhan se hieman hullua lähteä toiseen taloprojektiin ja vielä näin lyhyen ajan sisällä. Toisaalta ollaan kyllä tosi innoissamme ja tyytyväisiä päätökseemme, vaikka odottavan aika on välillä turhauttavan pitkä.

   Kävin vastavierailulla sinun blogissasi ja täytyykin saman tien toivottaa rutkasti tsemppiä! Onneksi asioilla on tapana järjestyä. Aurinkoista kevättä sinne!

   Poista
 2. Toimivat, tyylikkäät ja helppohoitoiset märkätilat kannattaakin suunnitella huolella. Teillä näyttää olevan hyvä maku ja aiempaakin kokemusta kodin suunnittelusta, joten onnistuu varmasti. Oi että! Kyllä kelpais noi kylppärit meillekin! Mielenkiintoista ja onnekasta jatkoa urakkaanne! M.L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Kiva saada näin ihania kommentteja! Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

   Poista