lauantai 24. helmikuuta 2018

Musta keittiö on must!

On tullut aika paljastaa, mihin keittiövalmistajaan ja millaiseen keittiöön päädyimme. Aivan yksinkertainen tämä päätös ei ollut. Kaiken kaikkiaan kilpailutimme kolme eri firmaa: Puustellin, Noblessan ja HTH:n.

Siklan kautta ikään kuin automaattisesti taloon tulisi keittiö Puustellilta. Edelliseen taloon otimmekin Puustellin keittiön ja olimme kyllä oikein tyytyväisiä. Mutta maut muuttuvat, näköjään jo muutamassa vuodessa. Onneksi Siklalle sopii, että asiakas saa ottaa halutessaan keittiön myös muualta.

Tällä kertaa nimittäin Puustelli ei voinut tarjota meille unelmiemme keittiötä. Halusimme mustan keittiön, eikä Puustellilla ollut hyvää, mustaa ovimallia, johon eivät sormenjäljet tarttuisi saman tien. Mustia ovia heillä kyllä oli, mutta ei meidän visiomme mukaista.

Onneksi satuimme viime syksynä käymään Rakenna & remontoi -messuilla Myyrmäessä. Siellä nimittäin tutustuimme Noblessaan ja sovimme heidän kanssaan suunnitteluajan. Keittiösuunnittelijaksemme sattui Salla Nordman Noblessan Espoon myymälästä. Hyvä, että sattui, sillä yhteistyö hänen kanssaan on ollut erittäin sujuvaa. Salla piirsi meille saman tien keittiöstämme muutaman eri version, jollaisia emme olleet edes osanneet kuvitella. Talomme pohjakuvaan oli alun perin piirretty tietynmallinen keittiö, emmekä kyseenalaistaneet sitä yhtään. Kuitenkin Sallan avustuksella muutimme keittiötä ihan reippaasti toisenlaiseksi -  ja lopputulos miellyttää kovasti!

Noblessalta löytyi myös juuri oikeanlainen musta ovimalli ja juuri oikeansävyiset tasot. Myös Sallan piirtämät havainnekuvat keittiöstä hurmasivat saman tien. Varmuuden vuoksi kävimme katselemassa myös HTH:n tarjontaa, mutta yhtä hyvää ei heiltä löytynyt. Siispä valintamme osui Noblessaan!

Ja jotakuinkin tältä meidän keittiömme tulee näyttämään:
Keittiön kaapistot ovat siis mustat lukuun ottamatta muutamaa avohyllykköä, jotka ovat vaalean tammen sävyiset. Molempiin avohyllyköihin tulee led-valaistus. Taso on vaaleanharmaa, keraaminen taso, paitsi ihan reunimmaisen ikkunan edessä taso on samaa vaaleaa tammen sävyä, jota nuo avohyllyköt ovat. Tykkään kovasti näistä pienistä puisista yksityiskohdista, jotka tuovat sopivaa kontrastia mustille kaapeille. Astianpesukone sekä kylmälaitteet integroidaan. Uuni ja mikro ovat mustat ja myös keittiön hana tulee olemaan musta.

Erityisen innoissamme olemme myös siitä, että liesituuletin on integroitu induktiotasoon. Ei siis erillistä liesituuletinta, joka pönöttää keskellä keittiön kattoa ja blokkaa näkyvyyden olohuoneeseen! Jes! Tätä keittiötä en melkein malta odottaa!

4 kommenttia:

 1. Toimivalle ja tyylikkäälle näyttää! Hyvän valinnan olette tehneet. Tsemppiä rakennusurakkaan!☆ ML

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla jonkun toisenkin mielipide. :) Olemme suunnitelmiin kyllä hyvin tyytyväisiä. Toivottavasti keittiö ilahduttaa sitten myös käytössä.

   Poista
 2. Kehtaisitko kertoa, mitä keittiölle tuli hintaa kodinkoneineen? Ovatko tasot kvartsia? Saimme itse juuri tarjouksen Noblessalta ja hinta tuntuu melkoisen kovalta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Me saimme aikanamme Noblessalta -40 prosentin alennuksen kaapeista. Tähän tarjoukseen törmäsimme Rakenna & remontoi -messuilla. Kannattaa siis varmaan metsästää tällaisia alennuksia. Kun vertasimme Noblessan hintaa Puustellin ja HTH:n hintoihin, oli Noblessan tarjous parempi. Kodinkoneet hankimme itse, eli ne eivät tule meillä Noblessan kautta. Taso on Tulikiven keraaminen neolith, paitsi tuon reunimmaisen ikkunan kohdalla laminaattia.

   Varmasti löytyy edullisempiakin keittiöitä, mutta itse koimme Noblessan meille sopivimmaksi.

   Poista