maanantai 30. lokakuuta 2017

Taas rakentamassa, taas bloggaamassa

Kävikin niin, että pariskunta, joka joskus ajatteli, ettei koskaan ala rakentaa, on nyt aloittamassa jo toista taloprojektiaan. Edellinen talo nousi vuonna 2014 ja uuden pitäisi valmistua 2018. Tiivis on tahti, joten ehkä pieni taustoitus on paikallaan.

Rakennutimme omakotitalon tosiaan vuonna 2014. Rakentajana oli Siklatalot. Projekti sujui oikein hyvin ja talosta tuli ihana. Kirjoitin koko rakennusprojektin ajan blogia, joka edelleen on luettavissa (tulehyvatalo.blogspot.fi). Viihdyimme talossamme erinomaisesti, mutta työpaikan vaihtumisen takia asuinpaikka kävi hankalaksi. Muuttopäätös oli tehtävä, vaikka se alkuun tuntui aivan hirvittävän pahalta. Viime keväänä talomme vaihtoi omistajaa ja itse muutimme vuokralle. Tässä vaiheessa meillä oli jo tiedossa, että aloitamme uuden taloprojektin ja jälleen Siklatalojen kanssa.


Miksi päädyimme taas Siklataloihin? Tämä oli oikeastaan ihan vain sattumaa. Me satuimme löytämään heiltä oikeanlaisen talon ja vielä oikealta paikalta. Tällä kertaa siis valitsimme suoraan Siklan täysvalmiin talopaketin, emmekä kilpailuttaneet eri tekijöitä, kuten viime taloprojektin kanssa. Lisäksi Sikla osoittautui hyväksi valinnaksi viime kerralla, joten uskalsimme lähteä heidän kelkkaansa uudelleenkin.

Toistaiseksi projekti on edennyt aika rauhalliseen tahtiin. Kesällä hioimme vielä pohjapiirrustusta ja tällä hetkellä odottelemme rakennuslupaa. Alustavan aikataulun mukaan se pitäisi saada kuukauden päästä, mikä tarkoittaisi sitä, että joulukuussa projekti polkaistaisiin vihdoin kunnolla käyntiin. Sen voin sanoa, että sitä odotetaan jo kovasti!

Tervetuloa, uudet ja ehkä vanhatkin lukijat, seuraamaan perheemme toista rakennusprojektia!


2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektianne! Kovasti on tuttua ilmettä talossanne, liekkö meillä sama arkkitehti? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lyde! Hauskaa, että löysit tiesi blogiini! Tervetuloa mukaan! Ja kyllä vain, meillä taitaa olla sama arkkitehti. Teidän talonne on ihan huikean kaunis. Täytyykin laittaa tuo sinun blogisi tuonne lukulistalleni. :)

      Poista