maanantai 27. elokuuta 2018

Iloa pihasuunnitelmasta

Ihanaa, meillä on tosi kiva pihasuunnitelma! Täällä blogissakin pähkäilin muutamaan otteeseen, tarvitsemmeko me pihasuunnitelmaa ollenkaan. Osaisimmekohan me ihan itse kuitenkin suunnitella? Päätimme lopulta tilata luonnossuunnitelman ja täytyy sanoa, että se oli hyvä päätös.

Luonnossuunnitelma eroaa ns. kunnon pihasuunnitelmasta siinä, että se ei ole niin tarkka. Jos päättäisi tilata pihan rakentamisen ulkopuoliselta, ei luonnossuunnitelma riittäisi. Itse kuitenkin aiomme rakentaa pihan omin voimin, joten meille luonnosuunnitelma oli juuri sopiva.

Olimme jo itse suunnitelleet, että rakentaisimme toisen terassin ja että terassin ympärille tulisi jonkinlaiset istutuslaatikot. Suunnittelijamme oli hyvin kuunnellut toiveitamme. Hän kuitenkin osasi viedä ideat pidemmälle ja mietti myös, miten istutuslaatikoita voisi hyödyntää tuomaan samalla näkösuojaa pihallemme. Ihanasti hän oli myös miettinyt erilaisia näkymiä eri ikkunoista, kuten myös sitä, minkälainen näkymä meillä on pihaan ajaessamme. 


Tämän luonnoksen lisäksi saimme tarkan kasviluettelon, jossa kerrotaan jokaisen kasvin lukumäärä, sekä kirjallisen selostuksen siitä, mihin järjestykseen kasvit istutetaan.

Kaikkia kasveja en tässä ala listata, mutta kerrottakoon, että pihaltamme tulee vielä jonain päivänä löytymään rakastamani kirsikkapuu, omenapuita, pensasmustikkaa, mansikkaa, erilaisia havuja, pioneja sekä alppiruusuja. Tänä syksynä emme varmasti tee muuta kuin pohjat. Ensi kesänä on sitten istutusten aika. Äh, en ehkä malta odottaa!

2 kommenttia:

  1. Hei, paljonko maksoitte luonnossuunnitelmasta? Itsekin juuri pohdin, tarvitsemmeko suunnitelmaa vai ei :) Lisäksi kysyisin mikä yritys pihasuunnitelmanne teki? Jos ehdit, niin voit vaikka laittaa yv Brendina80@hotmail.com Kiitos:)

    VastaaPoista
  2. Hei! Meidän pihasuunnitelman teki PuutarhaNikkarit Espoonlahdesta. Heidän nettisivuiltaan varmasti löytyy hintatietoja. Meidän mielestämme hinta oli kohdillaan. Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista